Veliki servis

Veliki servis je veoma bitan za Vas i Vaš automobil.

Kao i svaka mašina koju je potrebno održavati, svi razumemo od koje je važnosti brinuti o Vašem automobilu. Još je važnije, jer su automobili skupi, a kupuju se sa namerom da dugo traju.

Jednom kada je automobil dizajniran, proizvođači posebno dizajniraju raspored servisa za nove automobile, koji služi kao vodič kako bi kupac proverio kada bi trebalo uraditi servisiranje.

Ako redovno obavljate servis na Vašem automobilu, bićete sigurni da je automobil pouzdan i u predstojećim godinama. Ukoliko Vaš automobil nije servisiran po preporuci proizvođača, možete imati problema u budućoj vožnji npr. možete ostati bez ulja u kočionom sistemu ili, što je još gore, Vaš motor, koji je prilično skup, može postati neupotrebljiv.

Ukoliko niste sigurni kada je potrebno uraditi veliki servis na Vašem automobilu, možete pronaći više informacija na ovom linku i isplanirati sledeći servis.

Veliki servis uključuje sledeće usluge:

Lančani prenos

Lanac razvoda služi da se snaga prenese sa jednog mesta na drugo, odnosno da se obrtni moment motora prenese na pogon točkova.

Razlika izmedju lančanog i kaišnog prenosa je u tome što se lanac razvoda menja posle većeg broja predjenih kilometara, što dovodi do veće uštede, jer su se vremenom cene ova dva proizvoda izjednačile.

Preporuka je da se garnitura razvodnog lanca menja na prvih predjenih 120.000 km, a svaki sledeći  po slobodnoj proceni servisera. Ono što upućuje na dotrajalost lančanog prenosa je čudan zvuk grebanja koji dolazi iz predela kučišta lanca i lančanika, što bi moglo da znači da je došlo do deformiteta odnosno istegnutnosti lanca koji je dobio slobodan hod i samim tim grebe o kućište i proizvodi takav zvuk.

Sledeći siguran pokazatelj potrrebe za zamenom lančanog prenosa je neravanomeran rad motora, gubitak snage motora i povećana potrošnju motornog goriva, zbog neusaglašenosti radilice i bregastog vratila.

Naš savet je da uradite zamenu:

Komplet razvodnog lanca

Lanac razvoda

Lančanik I lančanike

Usmerivač razvonog lanca

Zatezač razvodnog lanca.

Vodena pumpa

Usled visokih temeratura koje se oslobadjaju radom motora pumpa za vodu vrši ulogu u snižavanju temperature na fabrički popisan nivo.

Vodena pumpa služi za cirkulaciju, odnosno protok vode, od bloka motora do hladnjaka motora, preko termostata  i nazad. Bitna je kako za hladjenje motora , tako i grejanje putničke kabine.

Stoga, prilikom redovnog velikog servisa preporučujemo zamenu ili proveru vodene pumpe.

Sklop vodene pumpe sadrži:

-Remenicu

-Osovina

-Telo pumpe

-Ležaj

-Semering

-Propeler.

Cena velikog servisa zavisi od delova koji se menjaju pri velikom servisu, kvaliteta delova i modela automobila. Nemoguće je dati čak i okvirnu cenu bez navedenih podataka.

Neke od delova iz naše ponude možete pogledati u našoj online prodavnici.

Informacije o delovima koje ne pronađete u online prodavnici, možete dobiti slanjem poruke koristeći formu ispod ovog teksta ili pozivom na broj telefona: 0652330101.

Kontaktirajte nas za više informacija:

Izaberite polja koja će biti vidljiva. Ostala će biti sakrivena.
  • Slika
  • Cena
  • Dostupnost
  • Availability
  • Dodaj u korpu
  • Opis
Uporedi